به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری پلیس، سردار سعید منتظرالمهدی در یادداشتی با عنوان «نمایشگاه کتاب، کتابخوانی و امنیت روانی»، نوشت: یکی از رخدادهای فرهنگی فرخنده و مبارک کشورمان برگزاری سالانه نمایشگاه کتاب است، این اقدام خجسته و نیکو هر ساله آن چنان شور و هیجان مثبت و دلپذیری در کشورمان پدید میآورد که اثرات مطبوع آن را میتوان تا روزهای متوالی در ذهن و جان مردم این دیار فرهنگی نشان کرد و از آن سراغ گرفت.
جالب آنجاست که گرچه نمایشگاه در تهران برپا میشود اما شمیم دل انگیز و رایحه معنوی آن تا مدتها در اقصی نقاط میهن مان استشمام میشود و بسیاری از مردمان این دیار بویژه اهالی علم و دانایی و خردمندی و صاحبان فکر و اندیشه و فرهنگ، مسرورانه در فضای سرشار از معنا و معنویت آن نفس میکشند.
شور و شیدایی و معنا و معنویت حاصل از این رخداد بی نظیر فرهنگی نه تنها هرگز به زمان کوتاه برگزاری نمایشگاه محدود نمیماند بلکه اثرات شگفت آن را میتوان تا مدتها این جا و آنجا خاصه در محافل ادبی و فرهنگی و در جمع انبوه فرهیختگان و دانشگاهیان کشورمان احساس کرد و از لذات ذهنی و معنوی بیکران آن متلذذ شد.
امروزه اغلب رسانههای فاخر کشورمان با پوشش مسئولانه و حرفهای این رخداد و گشودن باب نقد و نقادی و نیز بحث و گفتوگو پیرامون کتاب و کتابت و همچنین معرفی آثار فاخر و شناساندن نویسندگان و مولفان بانام و گمنام سهم و نقش سترگی در اشاعه وماندگاری و پایایی آثار این رخداد ایفا میکنند.
رخداد مبارک نمایشگاه کتاب علاوه بر آنکه فضای روانی-_ ذهنی جامعه را عطرآگین میسازد، موجی دلپذیر از گرایش به کتاب و کتابخوانی پدید میآورد که ردپای آن را تا مدتها میتوان در هر شهر و دیار کشور مشاهده کرد و نیکو آنجاست که تعدادی از آنانی که در این اتفاق بزرگ رو به کتاب میآورند عادت کتابخوانی را برای همیشه حفظ میکنند و از آن طریق "لذت ذهنی" مستمری را نصیب خود میسازند.
همه بر این واقعیت اذعان داریم که کتابخوانی چه در این ایام خجسته و یا هر وقت و زمان دیگری آثار ارزندهای را برای فرد و جامعه در پی دارد. یکی از آن آثار میمون، که کمتر مورد امعان نظر خود اهل قلم هم قرار گرفته، افزایش و بهبود "احساس امنیت روانی"است. ما در برخی از پژوهشها به شواهدی در تایید این بیان دست یافتهایم که تراز احساس امنیت روانی کسانی که عادت به مطالعه دارند به صورت معناداری بیش از آنانی است که فاقد چنین تجربه و عادتی هستند.
بالا بودن احساس امنیت روانی اهل مطالعه و کتاب از آن رو است که اولا: این افراد دنیای روانی غنی تری دارند، دنیای روانی ژرف و غنی نیز فی نفسه آرامش آفرین است. ثانیا:افراد کتابخوان چم و خم کنار آمدن با استرسهای روزمره و سایر عوامل امنیت ستان را بلدند. ثالثا:افراد کتابخوان داناترند، دانایان نیز قدرت سازگاری بهتری دارند و لاجرم با همین قدرت و ظرفیت از پس عوامل اضطراب انگیز و ناآرام ساز بر میآیند.
خلاصه آنکه، نمایشگاه کتاب فرصت مغتنمی است تا به کتاب و کتابخوانی روی خوش نشان دهیم و از آن طریق ذهن خود را غنا بخشیم و روان خود را آرامش مستمر ارزانی داریم.
نظر شما